Witlofsoep

10-03-2018

Je kan zo ontzettend variëren met soep, gebruik eens deze mooie wintergroente..


Witlofsoep
Ingredienten:

500 g witloof
2 prei
2 uien
1 aardappel
1 bosje bieslook
4 sneetjes brood
1½ l kippen of groente bouillon
2 el boter
100 ml room
peper en zout

Bereidingswijze:

Schil en snij de aardappel in gelijke stukjes. Snij de prei, het witloof en de ui in stukken, maar hou 1 stronkje witloof apart voor de afwerking.
Verhit 1 eetlepel boter in een pan en stoof de prei, het witloof en de ui aan gedurende enkele minuten.
Voeg de aardappel en de bouillon toe. Laat 20 minuten zacht koken. Kruid met peper en zout. Pureer met de staafmixer.
Snij de korsten van het brood en snij het brood in dobbelsteentjes. Bak de croûtons goudbruin in een antikleefpan in een klontje boter. Kruid met peper en zout. Snij het stronkje witloof in fijne reepjes. Snij de bieslook fijn.
Verdeel de hete soep over borden. Werk elk bord af met een wolkje room, witloofsnippers, croûtons en gehakte bieslook.

Bon Appetit !!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin