Thaise pompoensoep
Een heerlijke soep met veel smaak..

Thaise pompoensoep
Ingrediënten :
2 uien
2 teentjes knoflook
½ spaanse peper
25 gr. Verse gember
1 kg pompoen vruchtvlees
30 gr. Boter
2 stengels citroengras
koriander bolletjes
1 ltr. Groente of gevogelte bouillon
2 dl. Kokosmelk
Bereidingswijze:
Snipper de ui, knoflook en chilipeper (zonder pitjes). Schil de gember en snijd fijn.
Stoof deze ingrediënten in een klontje boter en voeg de koriander bolletjes erbij.
Snijd het pompoen vruchtvlees in blokjes en stoof deze even mee. Voeg nu de bouillon toe en de stengels citroengras. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten sudderen tot de pompoen gaar is. Verwijder het citroengras en mix de soep met een staafmixer, duw ze door een zeef en voeg de kokosmelk toe, breng weer aan de kook en voeg peper en zout toe naar smaak.
Bon appetit !!