Snijboon Carbonara
Vandaag een leuk recept met een knipoog naar pasta. Drie jaar geleden heb ik een workshop gewonnen van Niven. Hierbij zijn recept

Snijboon Carbonara .
Ingrediënten:
• 16 snijbonen
• 100 gr bundelzwammen ik gebruik ook wel kastanjechampignone in vieren
• 1 sjalot, gesnipperd
• 2 takjes tijm, gerist
• 100 gr ontbijtspek, in plakjes ( vegan spek zie recept bij pasta con pollo van twee dagen terug)
• 4 kwarteleieren (kleine kippeneitjes kunnen ook)
• klontje boter
• Parmezaanse kaas, fijngeraspt
• olijfolie
• wittewijnazijn
• zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
Snijboon
Snij met de dunschiller lange repen van de snijbonen. Blancheer 30 seconden in gezouten water en dompel daarna even onder in ijswater. Laat uitlekken en hou apart.
'Spekzout'
Vries het spek even in. Snij het in zo klein mogelijke stukjes en bak het in een paar minuten krokant. Hou apart.( ik heb zelf de plakjes spek in de oven tussen twee vellen bakpapier op 160 gr. krokant gebakken)
Bundelzwammen
Bak de bundelzwammen in wat olijfolie met sjalot, tijm, kerriepoeder en zout en peper naar smaak.
Kwarteleieren
Verwarm water met wat azijn tot tegen de kook aan. Breek de kwarteleieren voorzichtig, stuk voor stuk in het water. Pocheer ze 1 minuut. Dompel ze daarna even onder in koud water.
Bon Appetit!!