Pesto alla Genovese

26-02-2017

Pesto of Pesto alla Genovese (uit Genua) een Italiaanse saus waarbij de ingrediënten fijn gewreven werden in een vijzel. Vandaar de naam Pesto = gestampt.

Ingrediënten:

75 gr. basilicum*

5 tenen knoflook

60 gr. geraspte parmezaanse kaas*

30 gr. pijnboompitten*

3 dl. olijfolie

Bereiding:

Doe de basilicum, knoflook en pijnboompitten in een keukenmachine

en draai tot een gladde puree. Voeg de kaas toe en draai deze erdoor

heen. Giet er al draaiende geleidelijk de olijfolie bij tot een dunne

pasta.

Bewaar afgedekt onder een laagje olijfolie in de koelkast.

*basilicum kan vervangen worden door

andere groene kruiden of spinazie.

*pijnboompitten kunnen vervangen worden door

andere noten

*parmezaanse kaas kan vervangen worden door oude kaas of andere

harde kaas

Bon Appetit!!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin