Pastinaak-Aardpeersoep
Verras je vrienden en familie eens met dit bijzondere soepje...

Pastinaak-Aardpeersoep met gepofte knoflook olie
Ingrediënten:
1 bol knoflook
ca. 75 ml extra vergine olijfolie + olie om te bakken
1 ui
1 friszure appel (Elstar)
300 g aardpeer (geschild gewicht)
300 g pastinaak (geschild gewicht)
½ tl gedroogde tijm
½ glas droge witte wijn
1 L groentebouillon (van een blokje)
3 takjes platte peterselie
4 el room
geroosterde gehakte hazelnoten en -pompoenpitten
zout & peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Breek de tenen van de bol knoflook los. Leg ze op een ruim stuk aluminiumfolie, giet er wat olijfolie over en vouw het luchtig, luchtdicht. Laat het pakketje in een ovenschaal in de oven in ca. 45 min. gaar poffen.
Snipper de ui en schil en snij de aardpeer, pastinaak en appel in stukken. Fruit de ui in wat olijfolie glazig en voeg de aardpeer, pastinaak, appel en tijm toe. Bak even mee en blus af met de wijn.
Voeg de bouillon toe en laat alles in ca. 20 min. gaar koken.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Druk de knoflooktenen uit de vliesjes en pureer ze met de peterselie en de extra vergine olijfolie.
Schep de soep in kommen en schep er wat room en knoflook-peterselieolie op. Garneer met gehakte hazelnoot en zonnebloempitten.
Bon Appetit !!