Pasta tonijnsaus en kipfilet
Nog zo'n favoriet gerecht binnen de familie..

Pasta met Tonijnsaus en kipfilet.
Ingredienten:
• 1 sjalotje
• (olijf)olie
• 1 teentje knoflook
• 1 blikje tonijn in olie
• 1 bekertje crème fraîche (200 ml)
• 5 eetlepels melk
• 3 theelepels Provençaalse kruiden
• 2 theelepels bouillonpoeder
• Peper
• 150 kipfilet (vleeswaren)
• 2 eetlepels kappertjes
Bereidingswijze:
Pasta koken zoals op de verpakking staat.
Sjalotje pellen en snipperen. Knoflook pellen en héél fijn snipperen. Kipfilet in reepjes snijden.
In pan olie verhitten en sjalotje ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook toevoegen en kort mee-fruiten.
Tonijn met olie, crème fraîche, melk, Provençaalse kruiden en bouillonpoeder toevoegen. Mengsel al roerend (rustig) aan de kook brengen. Saus afgedekt onder af en toe roeren ca. 4 minuten zachtjes laten koken. Kipfilet en kappertjes toevoegen en even meewarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Eventueel garneren met zwarte olijven en/of fijngehakte basilicum.
Bon Appetit!!