Pasta con pollo e pancetta fumata

12-03-2018

Pasta met kip en pancetta één van de favorieten van mijn kinderen die kennen het beter als " we eten pillie pollie"

Pasta con pollo e pancetta fumata of in het nederlands
Pasta met kip en pancetta.

Ingrediënten:

250 gr. In stukken gesneden scharrel kipfilet
150 gr. In stukjes gesneden pancetta of ontbijtspek
1 gesnipperde ui
1 fijn gehakte teen knoflook
200 ml. Crème fraiche
50 gr. fijn gesneden zongedroogde tomaten
200 gr. Champignons in plakjes gesneden
1 blikje tomaten puree
1 eetl. Ketjap manis
Pasta naar keuze

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking met een snufje zout.
Bak de pancetta uit in een koekenpan. Bak in een andere pan de ui en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de kipfilet toe en bak deze onder voortdurend roeren. Voeg de tomaat, ketjap en crème fraiche toe. Draai het vuur laag als het goed heet is en voeg dan de champignons toe. Laat deze zacht worden en roer de tomatenpuree er door.
Breng op smaak met gemalen peper en zout. Voor het opdienen de gebakken pancetta door de saus roeren.
Verdeel de pasta met de saus over de borden.

Bon Appetit!!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin