Hummus

Nog zo'n heerlijke gezonde dip van Kikkererwten..
Hummus!!
Ingrediënten:
- 225 gram kikkererwten (zelf geweld en gekookt of uit blik)
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- sap van 1 citroen
- olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- paprikapoeder
- peper en zout
- optioneel: chilivlokken
Bereidingswijze:
- Doe de kikkererwten, tahin, knoflook en komijnpoeder in een kom.
- Pers de citroen uit en voeg het sap hier aan toe.
- Voeg dan 4 eetlepels olijfolie en wat peper en zout toe.
- Maal het geheel nu met een keukenmachine of staafmixer goed door elkaar. Blijf mixen tot er een gladde puree ontstaat.
- Schep het geheel in een kommetje en maak de hummus af met wat olijfolie en een snuf paprikapoeder.
Variatie: ben jij voor een pittige variant?
- Voeg twee theelepls paprikapoeder en een theelepel chilivlokken toe aan het mengsel.
Heerlijk met zelf gebakken brood.
Bon Appetit !!