Franse Uiensoep

10-03-2018

Als afsluiter van de soep week deze echte Franse uiensoep..


Franse uiensoep

Ingrediënten: voor 4 kommen soep

50 g boter, in blokjes
6 uien, in dikke ringen
1 teen knoflook, in dunne plakjes
blaadjes van 1 takje tijm, fijngesneden + extra voor serveren
100 ml droge witte wijn
1 ltr. bouillon
4-6 dikke sneetjes stokbrood
125 g gruyère, fijngeraspt

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem op laag vuur. Smoor hierin de ui met 1 tl zout al omscheppend ± 30 min. tot hij karamelliseert. Voeg de knoflook en tijm toe en schep 2-3 min. om tot de aroma's vrijkomen.
Voeg de wijn toe, draai het vuur half hoog en laat de wijn verdampen. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat onafgedekt op laag vuur
30 min. zachtjes inkoken.

Verwarm intussen de grill op de hoogste stand. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en rooster ze aan de ene kant. Keer ze, bestrooi met de geraspte kaas en gril ze ± 2 min. tot de kaas borrelt en mooi kleurt.

Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in kommen. Leg in elke kom soep een broodje en strooi nog wat tijm erover.

Bon Appetit!!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin