Falafel

03-03-2018

Een dagje zonder vlees een heerlijk broodje falafel..

Falafel

Ingrediënten:

250 gr. gedroogde kikkererwten
½ ui ( 80 gr) fijn gesnipperd
1 teen knoflook fijngehakt
1 el. fijn gehakte peterselie
2 el fijn gehakte koriander
¼ tl. Cayene peper
½ tl. gemalen komijn
½ tl. gemalen koriander
¼ tl. gemalen kardemom
½ tl bakpoeder
1 ½ el bloem

Bereidingswijze:

Doe de kikkererwten in een kom en giet er koud water op tot ze onder staan, dek af en laat een nacht weken.(minimaal 8 tot 10 uur)
Laat ze goed uitlekker en maal ze fijn in de foodprocessor. Doe het mengsel in een grote kom.
Voeg de kruiden, bakpoeder, bloem , 3 el water en een snufje zout toe en meng goed door elkaar. Dek de schaal af en zet het een uur in de koelkast.
Vorm met natte handen balletjes ter grote van een walnoot (ong. 25 gr p/st).
Frituur de balletjes op 180 graden ongeveer 4 minuten tot ze bruin en gaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bon Appetit!!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin