Bloemkoolsoep

Afgelopen week was een echte dip week... Als deze week maar niet in de soep loopt.
Bloemkoolsoep.
Ingrediënten:
25 gr. ongezouten
boter
1 gesnipperde ui
2 geperste teentjes knoflook
3 takjes tijm
1,5 kg bloemkool in stukjes (2 stuks)
500 gr. aardappels in stukjes
750 ml kippenbouillon (Vega kan ook dan groente
bouillon)
500 ml. melk
125 ml room
zeezout peper
Parmezaan-bloemkoolkruim
100 gr. fijngesneden bloemkool
2 el. olijfolie
20 gr. geraspte Parmezaan
Bereidingswijze:
Fruit
knoflook, ui en de tijm aan in de boter, ca. 5 min
voeg de aardappels, bloemkool, melk en bouillon toe en laat op matig vuur gaar
koken.
Pureer met staafmixer of in de blender voeg room, peper en zout toe.
Meng in een kom de gesneden bloemkool, Parmezaan en olie, bak dit in een de koekenpan tot het goudbruin en krokant is. Schep de soep in een kom en strooi het kruim erover en dien op.
Bon Appetit!!