Baba Ganoush

Nog eentje om dat ik het niet laten kan een lekkere dip van Aubergine..
Baba Ganoush(aubergine dip)
Ingrediënten:
1 aubergine
1 teen knoflook
1 el tahin (sesampasta)
Sap van een 1/2 citroen
1 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aubergine en prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk de aubergine met olijfolie en rooster de aubergine in ongeveer 3 kwartier gaar in de oven.
Haal de aubergine uit de oven en laat deze iets afkoelen. Snij de groente doormidden en schraap het vruchtvlees er uit.
Voeg de tahin, de komijn en het sap van een halve citroen toe.
Hak de knoflook fijn en pureer met staafmixer of in de blender.
Breng de baba ganoush op smaak met peper en zout en serveer het met brood.
Bon Appetit!!